waarom-doe-ik-wat-ik-doe

Waarom doe ik wat ik doe? Menskunde in de praktijk | Jaap van de Weg

Ja, waarom doe ik wat ik doe? Meestal doe je iets zonder erbij na te denken, zeg maar op de automatische piloot. Dat geldt bijvoorbeeld voor het lopen. Daar denk je niet over na. Je kijkt om je heen of praat met iemand, maar houdt je niet met je voeten bezig. Wil je op een andere manier gaan lopen, dan stuit je op de gewoontepatronen.

Waar zit dat patroon en waar zit de wens om te veranderen? Waar komen trouwens die verschillende lagen van het willen vandaan? Hoe zitten we in elkaar? Dit boek is een verkenning in de menskunde, menskunde in de praktijk, menskunde die kan helpen om jezelf en anderen beter te begrijpen. Het boek geeft je aanknopingspunten om na te denken over je erfelijkheid en ook over een geestelijke wereld en ervaringen na de dood.

Het mensbeeld achter dit boek stamt uit het boek Theosofie van Rudolf Steiner. Hij schreef het in 1904 en het is het lijfboek van de auteur. Jaap van de Weg ‘vertaalde’ het in de taal van de eenentwintigste eeuw en het boek staat vol eigen ervaringen, en ervaringen van mensen uit zijn praktijk.

(bron: Bol.com)

Dit boek is een aanrader bij de course Mensbeeld in Coherence, waarin we ook ingaan op het integrale mensbeeld en de samenhang tussen lichaam, ziel en geest.

Bestel ‘Waarom doe ik wat ik doe? Menskunde in de praktijk’ via Bol.com >>